Genie® takuukäytännöistä usein kysyttyä

Terex / Genie® Takuuehtojen Q/A 2020

Mitkä ovat Genie® henkilönostimien takuuehdot ?

Takuuehdot löytyvät uusissa nostimissa käyttöohjekotelosta.

Mitä takuu kattaa?

Valmistajan takuu kattaa itseliikkuvien puomien, saksien ja kurottajien osalta rakenneosat viiden vuoden ajan, sähkö- ja hydraulirakenneosat kahden vuoden ajan. Akkujen osalta takuu on yksi vuosi. Takuu sisältää takuunalaiset osat, työn ja rajatut kilometrikustannukset mutta ei matka-aikaa, joka veloitetaan asiakkaalta.

Moottoreiden sekä asennettujen lisälaitteiden osalta noudatetaan niiden valmistajien takuukäytäntöjä.

Mistä tiedän, onko koneeni takuun alainen tai onko mahdollinen vikatilanne takuuseen kuuluva?

Takuu katsotaan alkavaksi toimituksesta asiakkaalle. Valmistajan takuu kattaa vain virallisen maahantuojan tuomat koneet, rekisteröimme käyttöönoton ja ilmoitamme sen valmistajalle edellä mainittuna toimituspäivänä. Kannattaa aina olla yhteydessä suoraan meihin takuuasian selvittämiseksi ja korjaavien toimenpiteiden käynnistämiseksi.

Mitä takuu ei kata?

Takuu ei kata kuluvia osia eikä käyttövirheestä johtuvia tilanteita. Epäselvissä tapauksissa ottakaa yhteyttä niin selvitämme asian tarvittaessa päämiehemme avustuksella.

Mikä on Rostek-Tekniikan työn ja varaosien takuu, mikäli asia ei ole valmistajan takuun alainen?

Rostek-Tekniikka Oy noudattaa Teknisen Kaupan Liiton yleisiä myyntiehtoja (TK Yleiset 2010) ja Teknisen kaupan palveluiden yleisiä toimitusehtoja (TK Palvelut 2010) laite-, järjestelmä- ja palvelumyynnissämme (www.tekninen.fi/jasenyys/ yleiset-sopimusehdot). Selvennyksenä todetaan, että työn osalta takuumme kattaa 6 kuukautta osalta ja varaosien osalta Terexin varaosilla on vuoden varaosatakuu.